Det finns många viktiga saker som debatterats och undersökts år ut och år in, gång efter gång. Exempel på det är miljöförstöring, mobbing, olika förtryck, fattigdom och svält. Problemen är erkända och kända av de allra flesta. Det som är mest slående är att ändå händer det väldigt lite. Hur kan det komma sig? Vad är det egentliga problemet, orsaken till att detta lidande fortsätter att upprepa sig?

De flesta vet att det dör ett barn var 7e sekund av svält. Kanske inte lika väl känt, men fortfarande tillräckligt känt, är att det idag finns tillräckligt med mat för alla på hela planeten.

Ändå fortsätter svälten. Varför? Transporter är inget problem, det har den globala handeln visat tydligt. Varför fortsätter det då?

Här är en länk som är en video som är värd några minuter av din tid.

Hur illa kan det vara? Sedan 1860 har det dött 160 miljoner människor i krig och folkmord. Sedan 1990 har 270 miljoner miljoner människor dött av svält och fattigdom, det motsvarar 5 andra världskriget, och pågår än idag, dag för dag och barn drabbas värst. Utan att bry sig nämnvärt så pågår det 1,5 andra världskriget dagligen på vår planet. Så många dör av fattigdom och svält. År efter år. Och det fortsätter, varför? Allting som behövs finns, ändå är valet att fortsätta svälta alla dessa människor till döds. Vad är orsaken till det? Mat, odlingskunskap, arbetskraft, mark och transporter finns så det räcker, men ändå fortsätter det. Varför?