Likt barn som inte vill bli sedda i sina egna brister – pekas andra ut som monster. Just nu brinner det hos SD och media som är de verkliga makthavarna ägnar allt krut till att “avslöja” och attackera.

Just att media är de verkliga makthavarna råder det ingen tvekan om – när de griper in ändrar sig myndigheter i beslut (vilket är gott), MEN i det stora hela styr de också hur och vad politiker ska säga.

Det som SD:s politiker visat på filmerna tagna 2010 på stan, är naturligtvis något negativt som inte ska försvaras på någon punkt. Men till skillnad mot mycket annat så sker uttrycken på öppen gata, berusat och vilt. Vi kan nog alla minnas partykvällar där munnen sa saker vi inte skulle säga nyktra – en form av lögn i sig, då spriten lätt lyfter fram det som ligger dolt normalt…

Om vi ska tala ärlighet så finns andra sätt att peka på hur denna försvinner. Om media ska peka ut så ska det också ske hela vägen – då ärligheten är en bristvara hos de flesta politiker – så fråga dig:

– Vad är värst; när en människa nykter står och ljuger dig rätt upp i ansiktet eller när en berusad person står och babblar “sanningar”?

Exempel på de nyktra lögnerna finns att titta på i de reportage bl a Uppdrag granskning gjorde i valstugorna. Ett klart bevis för hur hyckleriet pågår:

http://www.youtube.com/watch?v=_GVm3oW-SXE&sns=tw

http://www.youtube.com/watch?v=SN18vKSsbEg&feature=youtu.be

Om vi sammantaget förstår att Tillit byggs av ärlighet och detta är en Värdegrund som måste ligga i fokus – för att skapa en sann politik. Om det fortsätter som idag där:

– Politiker säger det som media vill höra för att slippa bli attackerade

– En sak sägs då offentligt och en annan bakom lyckta dörrar

– Media använder sin makt till att styra politiken istället för objektiv granskning

– Människor håller igen på sanningen pga rädsla att bli utfrysta

Så kan vi inte kalla detta för en demokrati med yttrandefrihet – utan en skendemokrati där det som finns i manualerna inte alls gäller i verkligheten. Tyvärr är politiken formad efter en regel idag:

“Säg vad du vill bara du säger det media vill höra!”

Ärlighet börjar med var och en och DIN sanning är det enda du har ansvar för – i mod och kärlek ska vi ha rätt till vår sanning och samtisigt tillåta andra sin – först då kan vi leva i frihet.